Illustraform – Illustration och grafisk formgivning » Illustration och grafisk formgivning

Blogg 24, dag 13

13 december.klubborFör att komma på vad att skriva om tänker jag igenom dagen. Vad har man, jag, vi hunnit med? En del och en hel del inte. Överst på viktiglistan stod frisörbesök med femåringen. Det gick vägen, alla är nöjda och jag tänker plötsligt på varför, och med vad vi är nöjda. Pojken började med att fråga frisören han aldrig träffat förut om de hade klubbor. “Ja, men det är klart att vi har – ser du burken där borta i hörnet?” Fullt förtroende från första början. Nästa: fönen. “Den kan man faktiskt blåsa med!” Den satte hon, den också – undan blåstes det kliande avklippta håret i nacken med jämna mellanrum. Precis så ofta som behövdes för att det skulle sittas stilla lite till och bekräfta att klubban kom allt närmare. Mutande kan vara mer eller mindre sympatiskt men här kom det till alldeles utmärkt användning.

Men: vad är det som gör den där klubban så viktig? Det var liksom den det hängde på när jag sa att vi skulle gå till en annan frisör. “Har de klubbor?” Belöning, present och “överraskning”, visst,  men den är ju … så liten. Så liten i förhållande till allt annat han har omkring sig. Skiljer sig hans upplevelse sig från min, när jag var liten. Klubban var väldigt speciell då med, men det skulle väl kunna bero på att jag inte fick godis lika ofta? Kanske att låna en bokbok i jul, komplext är det. Jag är, i vilket fall, nöjd med att ha en nöjd ny- och kortklippt pojk.

Välsigne och bevare er alla Lussevakare,  god natt från här.