Illustraform – Illustration och grafisk formgivning » Illustration och grafisk formgivning

Blogg 24, dag 6

6 december.

mjolkdimma

Det där med färger. Min vän som nyligen åkt till Indien skrev tidigare idag att där skiner solen och, som jag svarade henne, någonstans måste den ju ha tagit vägen. Då var det fortfarande ljust här men mer åt vitt som vatten i glaset det varit mjölk i. Kanske ser du den dimmiga vita framför dig.

Frågorna om vad alla önskar sig i julklapp kommer allt tätare. Jag önskar mig presentkort på ditt perspektiv – vill du får du ett av mig och hur jag upplever. Det kunde gott få finnas olika varianter och med olika giltighetstid. Presentkort på förståelse för när gränsen är nådd, saker är förbi, personers högre eller lägre tolerans på grund av sådant de inte själva är medvetna om eller vet varför de känner. Får jag vara du en stund, träffa på mig själv och se om du uppfattar mig som jag tror?

Nu menar jag inte bara relationspresentkort utan jag skulle, på tal om vit diffus mjölkdimma, till exempel vilja veta hur andra uppfattar färger. Skillnaden mellan klarblå himmel som i solig sommardag och grå som i mars noterar väl de flesta men de olika blå och olika grå inom respektive? Ibland önskar jag att trädkronan var grön. Enbart.

Med det, vänner, är lördag strax zu Ende.